سید جواد علوی درباره خواص جو و بهترین نان از منظر طب ایرانی اظهار کرد: خواص جو کمتر از گندم است؛ جو کهنه که یک سال از برداشت آن گذشته باشد، بسیار بد است, جو به خاطر طبع سردی که دارد، نفخ بیشتری تولید میکند, اگر جو را نیمکوب کنند و با آب بپزند خشکی آن از بین میرود و این به دلیل رطوبتی است که از آب به دست میآورد.
این کارشناس طب سنتی افزود: خوردن نان جو موجب لاغری بدن میشود مخصوصاً در ورزشکاران و کسانی که کارهای سنگین انجام میدهند.
علوی درباره نان سفید خاطرنشان کرد: نان سفید نانی است که سبوس آن را به طور کامل گرفته باشند؛ نان سوخاری از انواع نان سفید است, بهتر است نان سفید را از برنامه غذایی خود حذف و به جای آن از نان سبوسدار استفاده شود.
وی عنوان کرد: بهترین نانها (از نظر نوع پخت) نانی است که در تنور سفالی پخته شده باشد, نان سنگک خمیر آن اندکی فطیر و رقیق است و مناسب مزاج ورزشکاران و افرادی است که کارهای سنگین انجام میدهند.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: “نان داغ” برای گوارش مضر است و معده را تضعیف میکند و رطوبتهای خوب معده را از بین میبرد, نان فطیر و بدون مایه خمیر، دیرهضم است و بلغم را در بدن زیاد میکند و باعث انسداد گوارشی و نفخ میشود.
علوی اضافه کرد: نان سبوسدار (با اینکه هضم سختی دارد) برای کسانی که یبوست دارند, توصیه میشود, هرچه نان نرمتر و ضخیمتر باشد مانند بربری، سنگک و تافتون غذاییت بیشتری دارد و چاق کنندهتر است لذا برای افراد لاغر یا ورزشکاران یا افراد دارای کارهای بدنی مناسب است.
انتهای پیام/
https://www.yashilvatan.ir/?p=17765